Beskyt dine el-apparater og el-systemer mod lynnedslag​

Hvis du oplever et lynnedslag i nærheden af dit hjem eller ved din virksomhed, og de elektroniske systemer går ud, kan det have store økonomiske omkostninger. Som autoriserede el-installatører ved vi, hvor vigtigt det er at have transientbeskyttelse installeret.

Rask El Service holder til i Maribo, Holeby og Nykøbing Falster, men vi kører på hele Lolland og Falster, kontakt os på 📞 54 60 60 55 eller på ✉️ sr@rask-el.dk for at høre mere om priser og opsætning af transientbeskyttelse.

 

Hvad er transientbeskyttelse?

Kort fortalt så installeres transientbeskyttelse for at beskytte elektriske systemer. Det kan ikke forhindre et lynnedslag – men den kan minimere skaderne ved:

  • Elektronik i udstyr
  • Systemnedbrud
  • Driftstop
  • Efterfølgende periodiske fejl

Når vi installerer transientbeskyttelse i din el-installationen, sikrer du dig mod de voldsomme kræfter, der er i indirekte lynnedslag. Risikoen for at el-systemer bliver påvirket af indirekte lyn er større fremfor påvirkning af et direkte lynnedslag.

Det betyder at et lyn, der slår ned 1-2 km væk godt kan ødelægge alt elektronik og alle maskiner.

Transientbeskyttelse sikrer også mod overspænding som følge af arbejde på elnettet.

Kontakt Rask El Service 📞 54 60 60 55 eller mail til os sr@rask-el.dk og få rådgivning om transientbeskyttelse til dit hjem, landbrug eller virksomhed.

Uden transientbeskyttelse vil der opstå en overspænding i installationen der beskadiger de elektriske enheder, hvis den overstiger enhedernes impulsholdespænding. Ved at anvende transientbeskyttelse begrænses overspændingen, da overspændingstransienter afledes sikkert, og derved sikres installationerne.

Nye el-regler i Danmark stiller krav om installation af transientbeskyttelse i følgende typer installationer til beskyttelse af

  • Menneskeliv
  • Offentlige serviceydelser
  • Kommercielle eller industrielle aktiviteter
  • Stort antal personer

Beskyt dit hjem imod lynnedslag med transientbeskyttelse

Du kan få installeret transientbeskyttelse til hjemmet, men installationen kommer an på, hvilken type el-tavle du har. Har du en gammeldags løsning som HFI-relæ eller det mere moderne og tidssvarende HPFI-relæ? Mange hjem har kun et HFI/HPFI relæ – og det gør faktisk at chancen for overspænding er 25 % større.

Kontakt os 📞 54 60 60 55 eller på ✉️ sr@rask-el.dk og så vi kan gennemgå dine el-installationer og finde den rigtige løsning til dig.

I 2019 vedtog man i Danmark en ny el-lov, hvor det netop er et krav at man får transientbeskyttelse – dog ikke i private hjem, men flere forsikringsselskaber anbefaler installation af transientbeskyttelse.

transientbeskyttelse maribo holeby nykøbing f

Mange danske hjem er bygget op med elektriske apparater, som vi er afhængige af fungerer. Det er meget ubehageligt at frygte for ens fjernsyn eller fryser, når det tordner udenfor. I mange hjem er der også intelligente el-løsninger som fx. alarmsystemer og styring af lys og varme – systemer, der er afhængige af at kunne køre uden nedbrud.

Er du i tvivl om jeres installationer lever op til kravene, mangler du transientbeskyttelse eller har du behov for udskiftning af eltavler? Så kontakt Rask El Service 📞 54 60 60 55 eller sr@rask-el.dk – vi står altid klar med rådgivning, installation og service.

transientbeskyttelse landbrug Maribo, Nykøbing F og Holeby

Installer transientbeskyttelse og beskyt dit landbrug

Elektroniske systemer og dataindsamling i landbruget er blevet almindelig del af den daglige drift. Desværre er hyppigheden af tordenvejr også steget markant gennem de seneste år – det skaber overspændingsskader og driftstop.

Rask El Service ApS har mange års erfaring inden for transientbeskyttelse i landbruget – kontakt os 📞 54 60 60 55 eller på ✉️ sr@rask-el.dk.

Produktionsstop og driftsforstyrrelser er skadeligt for dit landbrug. Med transientbeskyttelse kan du sikre at det hele kører og der ikke kommer nedbrud i systemerne grundet lynnedslag.

Transienter (overspænding på el-nettet) kan på få sekunder ødelægge alt elektronisk udstyr og maskiner som kan give nedbrud i ventilationsanlæg, vandingssystemer, foderautomater, malkeanlæg, svagstrømsanlæg og signal- og datatransmissioner.

Det medfører forringelser med store økonomiske konsekvenser for enhver produktion og data. Det er vigtigt at tjekke op på krav til transientbeskyttelse med dit forsikringsselskab – for der er flere af dem, som sætter det som krav inden for landbruget.

Kontakt Rask El Service ApS

Beskyt din virksomhed mod lynnedslag

Din virksomhed er sandsynligvis sårbar, hvis el-installationerne ikke er transientbeskyttet – dvs beskyttet mod overspænding. Overspænding fra lynnedslag kan ødelægge alt elektronisk udstyr og give permanente forringelser helt op til 2 km fra nedslagsstedet.

Måske er du i tvivl om din virksomhed eller serviceområde har transientbeskyttelse? Så kontakt Rask El Service 📞 54 60 60 55 eller på ✉️ sr@rask-el.dk – vi er autoriseret el-installatør og har mange års erfaring.

Udover de direkte omkostninger ved synlige og usynlige skader på elektronisk udstyr, så er omkostninger ofte større ved produktionsstop og datatab.

Rask El Service har bred erfaring i at hjælpe virksomheder, produktioner, industri og serviceområder med transientbeskyttelse. Vi løser el-opgaver på Sydsjælland og Lolland-Falster.

transientbeskyttelse virksomhed Maribo, Nykøbing F og Holeby

I 2019 kom der nye el-regler for transientbeskyttelse. Dermed er det et krav for virksomhederne at få installeret transientbeskyttelse – og derfor er det vigtigt, at I får tjekket jeres el-tavler og el-installationer af en autoriseret el-installatør.

FAQ

– Ofte stillede spørgsmål

Hvordan virker transientbeskyttelse?

Transientbeskyttelse fungerer ved at lede og aflade pludselige overspændinger eller transienter væk fra elektroniske komponenter og dermed beskytte dem mod skader.

Hvordan monteres transientbeskyttelse?

Transientbeskyttelse monteres ved at tilslutte en særlig beskyttelsesenhed mellem elektronikken og strømforsyningen. Denne enhed hjælper med at fjerne farlige overspændinger, der kan skade elektronikken, så den forbliver sikker og fungerer godt.

Er transientbeskyttelse et lovkrav?

Alle nye installationer skal beskyttes mod farlige overspændinger. Det er særlig vigtigt i situationer, hvor overspændinger kan have alvorlige konsekvenser for menneskers liv og offentlige tjenester.

Hvad koster transientbeskyttelse?

Prisen for transientbeskyttelse kan variere afhængigt af flere faktorer, herunder typen af enheder der skal beskyttes, niveauet af beskyttelse der kræves, og det valgte transientbeskyttelsessystem.

Kontakt os

Privatlivs- og cookiepolitik

Find os

Lolland

Gasværksvej 10
4930 Maribo
CVR: 2074 7994

Falster

Herningvej 16
4800 Nykøbing F
CVR: 2074 7994
jg@rask-el.dk
Tlf.: 54 85 01 00