Brandtekniske installationer

Rask El er certificeret leverandør af automatisk brandalarmeringsanlæg

Brandsikring

Rask El-Service er certificeret leverandør af automatisk brandalarmeringsanlæg. Vi yder rådgivning og design af brandalarmeringsanlæg, præcist tilpasset den enkelte opgaves særlige vilkår og krav. Vores brandalarmteknikere installerer og servicerer kunder på hele Lolland, Falster og Sydsjælland. Kontakt os på 📱 54 60 60 55 eller på 📧 sr@rask-el.dk og få et uforpligtende tilbud.

 

Vi er godkendt til:

ABA 232 (automatisk brandalarmanlæg)
ABV-T 027 (brandventilationsanlæg, termiske)

Vi yder service på:

AVA 024 (varslingsanlæg)
ABV 027 (brandventilationsanlæg, mekaniske)

Du kan læse mere på DBI www.brandogsikring.dk

ABA 232 (Automatisk brandalarmanlæg)

Et automatisk brandalarmsystem er mere og mere udbredt grundet strengere regler inden for brandsikring af byggerier. ABA anlægget er jeres tryghed og sikkerhed for en hurtigt detektering af en evt. brand i bygningen.

Et ABA-anlæg er et elektronisk overvågningsanlæg. Når brandalarmen aktiveres, sendes der en alarm til brandvæsnet.

Opbygning af et ABA-anlæg kan variere fra bygning til bygning og afhængig af krav fra beredskabet. Det er som oftest grundet lovkrav, at man installerer et ABA anlæg, men det kan også være grundet sikring af virksomheden.

En DBI-godkendt ABA-installatører en virksomhed, der installerer og servicerer ABA-anlæg, der er udført i henhold til DBI’s retningslinjer og har en DBI-certificeret personansat.

AVA 024 (Varslingsanlæg)

Et AVA-anlæg (automatisk varslingsanlæg)varsler personer i tilfælde af brand. Dette er særligt nødvendigt i bygninger, hvor mange mennesker skal bruge de samme nødudgange. Et automatisk varslingsanlæg en effektiv måde at sikre en rolig og sikker evakuering af en bygning i tilfælde af en nødsituation.

Kravene til AVA findes i DBI retningslinje 024, her kan man se hvor og hvornår det er nødvendigt at installere AVA. Samtidig kan man her finde krav til udstyr og højtalere.

ABV-T 027 (Brandventilationsanlæg, termiske)

ABV-T installatør på Lolland Falster og Sydsjælland – ved termisk/naturlig brandventilation bliver varme og røg typisk ledt ud gennem ovenlys vinduer eller lemme i tag eller facaden. Automatisk brandventilation har et eller flere formål:

  • at begrænse varmepåvirkning af bærende konstruktioner
  • at forbedre sigtbarheden, så personer i bygningen kan komme ud
  • at øge beredskabets mulighed for rednings- og slukningsindsats

For at den termiske effekt skal virke optimalt, skal man ifølge krav fra brandmyndighederne have erstatningsluft ind fra minimum to modstående facadeåbninger – typisk gennem porte, døre eller vinduer, der åbner automatisk.

Et automatisk brandventilationsanlæg kan bestå af forskellige komponenter, afhængigt af den enkelte bygnings udformning. Det kan blandt andet være:

  • oplukkelige ovenlys
  • åbninger for erstatningsluft
  • faste og/eller bevægelige røgskærme
  • automatisk og/eller manuel aktivering
  • mekanisk drevne ventilatorer
  • brandgardiner / røggardiner

Kontakt os på 📱 54 60 60 55 eller på 📧 sr@rask-el.dk.

ABV-T af Rask El Service ApS i Maribo

KONTAKT OS

Privatlivs- og cookiepolitik

4 + 3 =

FIND OS

 

LOLLAND

Gasværksvej 10
4930 Maribo
CVR: 2074 7994

 

FALSTER

Herningvej 16
4800 Nykøbing F
CVR: 2074 7994
jg@rask-el.dk
Tlf.: 54 85 01 00