Teknisk avanceret tilbygning Maribo Gymnasium

I den nye tilbygning på Maribo Gymnasium, har Rask EL, med en stor specialviden i automation, været med hele vejen både med rådgivning og installation.

Der var behov for nye smarte funktioner og løsninger, hvilket betyder helt nye teknologier, som kan automatiseres. Det skulle skabe et gymnasium, der er helt opdateret i forhold til energirigtige løsninger og et forbedret indeklima for de studerende.

Står din skole eller virksomhed over for et kæmpe projekt, hvor der gerne må tænkes i nye baner indenfor automation og styring af el så kontakt os på ☎️ 54 60 60 55

 

Godt indeklima og automatiseret el

Ventilationen og temperaturen vil løbende blive tilpasset i forhold til, om der befinder sig nogle i lokalerne. Lyset bliver dæmpet automatisk, hvis lokalet er tomt. Luftkvaliteten overvåges nøje af sensorer, der har styr på indholdet af støv og CO2.

Kim Heinen fra Rask El er så specialiseret i at lave automatik – og har ansvaret for, at det hele kommer til at køre. Det er noget af en avanceret opgave.

Maribo Gymnasium Rask EL

“Min form for elektriker-arbejde kræver så meget teknisk viden, at folk som mig næsten ikke kan huske, hvordan man sætter en stikkontakt op, siger han med et smil og fortæller, at man i arbejdet skal automatisere med omtanke.”

“Mange kender måske situationen, hvor man sidder på toilettet eller i et konferencerum, hvor lyset pludselig slukker, fordi ingen har bevæget sig i lokalet i fem minutter. Derfor dæmper vi kun lyset, så det virker mere naturligt”, siger Kim.

Læs mere omkring styring og automation her 

Maribo Gymnasium

Automatik man selv kan styre efterfølgende

 

Efter projektet er færdiglavet af os, så er det i sidste ende gymnasiets egen tekniske service, der kommer til at finjustere automatikken, hvor en række faktorer kan kodes og overvåges via en pc.  “Så kan de fra ét sted overvåge styringen af både tilbygningen og de andre nyere dele af gymnasiet, og det sparer man meget energi på”, siger Kim.

Det er vigtig at finde den løsning, der passer kunden. Hos Maribo Gymnasium har de selv en teknisk afdeling, der kan styre løsningerne efterfølgende – og dem gennemgår vi selvfølgelig, inden vi afslutter sagen. Mens andre kunder har behov for at vi styrer det og så gør vi selvfølgelig det – derfor kan det være en fordel at tage den indledende snak om os, så vi er med i projektet fra starten af. Kontakt os på ☎️ vi tager altid gerne en uforpligtende snak omkring jeres næste projekt.

Ud over den detaljerede styring er tilbygningen naturligvis også udstyret med genindvindingsanlæg, så den indgående luft varmes op af den luft, der blæses ud, og man dermed bevarer 90 procent af varmen ved ventilation.

“Det kan ikke gøres meget mere energirigtigt, uden at man ligefrem installerer solvarme og solceller også”, siger Kim der glæder sig til at opleve gymnasiet fuldstændig færdigbygget.

Maribo Gymnasium er placeret lige midt på Lolland og har i dag ca. 350 elever som er fordelt over 15 klasser.

Maribo Gymnasium Rask El - elevator
Maribo Gymnasium
Maribo Gymnasium
Maribo Gymnasium

Kontakt os

Privatlivs- og cookiepolitik

Find os

Lolland

Gasværksvej 10
4930 Maribo
CVR: 2074 7994

Falster

Herningvej 16
4800 Nykøbing F
CVR: 2074 7994
jg@rask-el.dk
Tlf.: 54 85 01 00