Rask El installerer Smart Grid på Vejrø

På Vejrø, som ligger i Smålandsfarvandet 9 km nord for Lolland, er vi i gang med Fase 2 og 3. Målet er, at øen bliver selvforsynende, hvor man bruger den energi, de råvarer og de hænder som er tilstede. I Fase 1 lavede Rask El Service alle el-installationer og dataopsamling på øen.

På øen er der nu opsat de energikilder der skal drive øen, 2 stk. 25 kW vindmøller, 40 kWp solcelleanlæg og et batterianlæg med kapacitet på 207 kWh.

Alt dette bliver styret i Smart Grid som ødrift, så Vejrø kan prioritere energien de rigtige steder når den er til rådighed. Det betyder i praksis, at hvis batteriet er fyldt op og ikke kan lagre mere energi til senere brug, så bruges energien f.eks. til at opvarme vandet på øen. Energien går dermed ikke tabt. På denne måde kan de næsten udfase deres diesel generatorer.

At integrere Smart Grid på Vejrø, er starten af Fase 3 og øen er nu godt på vej til at blive selvforsynende med energi. Hos Rask El synes vi det er super spændende med så visionær en kunde som Vejrø.

Læs mere om hele projektet på Vejrø her http://www.businesslf.dk/virkelighedens-laboratorium-for-baeredygtighed-ligger-pa-vejro/

 

Hvad er Smart Grid?

”En smart grid er et elsystem hvor produktion, transport og forbrug af el kobles intelligent sammen. Systemet, der er baseret på informations- og kommunikationsteknologi, har til hensigt at gøre produktionen og distributionen af el mere effektiv, pålidelig, økonomisk rentabel og ikke mindst bæredygtig”. Kilde: Nettopower.dk

Kontakt os på sr@rask-el.dk eller på følgende numre:

Maribo: 54 60 60 55

Nykøbing: 54 85 01 00

Holeby: 54 60 60 55