Nyt hjem i Knuthenborg til fire cirkuselefanter

I Knuthenborg Safaripark, på Lolland, er 4 cirkuselefanter flyttet ind i et 140.00 m2 savannelignende anlæg med tilhørende 2000 m2 stor hal. Rask El Service har i samarbejde med HedeDanmark lavet foderanlæg, sikkerhedssystemer, terrænanlæg samt forsyning på 500A på blot 4 uger!

“Vi fik bare at vide, at elefanterne kom om fredagen, og når de var ankommet fik vi ikke lov til at komme ind mere. Jeg tror, vi gik ud en halv time, før de kom” siger Jacob Goldbeck om opgaven, der blev afsluttet fredag den 15. maj. Vi arbejdede i døgndrift for at få gjort anlægget sikkert til elefanterne, men det lykkes, fortæller Jacob.

Knuthenborg Safaripark er Nordeuropas største safaripark. Derfor giver det også rigtig god mening at de 4 cirkuselefanter skulle netop skulle dertil. Men uden anlæg eller park til dem, blev det pludselig et spændende projekt at være med på. Vi har stået for alt i anlægget og det er vi rigtig stolte af.

 

 

Særligt lys til elefanterne

De fire elefanter, Lara, Djungla, Jenny og Ramboline. De var de sidste cirkuselefanter i Danmark, og staten købte dem af Cirkus Arena, da det i 2018 blev forbudt at have vilde dyr i cirkus.

Et af de særlige elementer i det nye hjem er belysningen, som på bedste vis forsøger at efterligne solopgangen på savannen.

“Det virker jo lidt mærkeligt, når elefanterne har været i en cirkusmanege, men der er en speciel døgnrytmestyring af lyset i hallen. Det betyder, at der går 40 minutter, før belysningen er på max” siger Jacob Goldbeck.

Se artiklen fra Installationsmedierne her ➡️

Kontakt os

Privatlivs- og cookiepolitik

Find os

Lolland

Gasværksvej 10
4930 Maribo
CVR: 2074 7994

Falster

Herningvej 16
4800 Nykøbing F
CVR: 2074 7994
jg@rask-el.dk
Tlf.: 54 85 01 00